Din guide til vandsport

Din guide til vandsport

Er du en ægte vandhund? Og kan du ikke få nok af at udfordre det våde element? Så er der mange sjove, ekstreme og udfordrende måder, at bruge havet omkring Danmark på! Vi har som land rig mulighed for at hoppe, surfe eller bruge bølgen, og det er nærmest uanset årstid, selvom vi på trods af vinterbaderne nok bruger mere tid ved de danske kyster i sommermånederne end i de resterende. Med de mange sommerhusområder er det let at komme helt tæt på vandkanten og bruge en hel weekend på at mestre sin vandsportsgren.

 

Surfing

Sporten er så populær, at der udspringer en stil af surfing ”surfer-stilen”, hvor den solbrune krop og langt hår er et must. Det er dog slet ikke nødvendigt at stege i solen og lade håret gro for at nyde denne vandleg. Klitmøller i Danmark er ekstremt populær for både danskere men også folk fra hele verden besøger den nordjyske vindblæste by. Sporten er egentlig såre simpel, du skal op og ride på bølgen på dit surfbræt. Surfing tager dog lang tid at lære, og det kan være vanskeligt at finde balancen på brættet, men der findes rigtig mange skoler og kurser, som du kan tage i Danmark.

 

Vandski

Denne aktivitet forklares i navnet, hvor du skal stå på ski på vandet. Denne aktivitet kræver dog en båd til at trække dig igennem vandet. Men det er en sjov og lidt ekstrem måde at ryge i bølgen på. Det er dog vanskeligt at finde balancen, hvilket gør, at du ofte ryger en tur i baljen. Det er også et sjovt alternativ til paintball og bungyjump på polterabend.

 

Sup boards

Sup boards er god motion, men kan samtidig også give dig ro i sindet. Det er en mere rolig sport, som kan virke som meditation for udøveren, når du padler igennem søen, havet eller åen. Det er som en form for vandring på havet, hvor du kommer i et med naturen. Det er også én af grundene til, at det anses som værende den hurtigst voksende vandsport i verden. Grejet kan fås i alle prisklasser, og de holder i lang tid. SUP Board er for dig, som nyder naturen, vand og det stille rum.

 

Om du er til brydning med bølgerne, det mere ekstreme sus hen over dem eller vandretur på havet, så er der masser af muligheder for at opfylde det hele!