Smykker gennem tiden

Smykker gennem tiden

I årenes løb har øreringe været en populær accessory for både mænd og kvinder. Faktisk går de flere tusinde år tilbage i tiden! Her er et kig på, hvordan øreringe har ændret sig gennem århundrederne. I dag er der uendelige muligheder, når det kommer til øreringe. De findes i alle former, størrelser og farver. Du kan finde øreringe lavet af metal, plastik, glas og endda træ. Der findes også fortællinger om, at øreringe til mænd hørte til sømændene i en periode. Det skyldes, at øreringen kunne bruges som kapital til himmeriget, hvis skibet på tragisk vis sank. Idag er det ren udsmykning, så uanset hvilken stil du har, er der et par øreringe derude til dig!

 

De tidligst kendte øreringe blev båret af de gamle egyptere. De var ofte lavet af guld eller andre ædle metaller og dekoreret med ædelsten. Øreringe blev endnu mere populære i det antikke Grækenland og Rom. Kvinder bar dem for at vise deres rigdom og status. Mænd begyndte også at bære øreringe, men ikke lige så ofte som kvinder. I løbet af middelalderen gik øreringe af mode i Europa. Men de forblev populære i Asien og Mellemøsten. I 1500-tallet kom øreringe igen på mode i Europa. De var ofte lavet af sølv eller perler.

 

Den victorianske æra var en tid med store forandringer for øreringe. De blev mere raffinerede og delikate. Blonder, emalje og ædelstene var alle populære materialer. Den industrielle revolution havde også en indvirkning på øreringe. Maskinefremstillede øreringe blev mere almindelige og billigere. Øreringe kom ind i det 20. århundrede med et brag! Art Nouveau- og art deco-stilarter var på mode. Øreringe blev endnu mere kreative og dristige. I 1950’erne blev øreringe mere konservative. Men i 1960’erne fik de et comeback med hjælp fra berømtheder som Audrey Hepburn og Jackie Kennedy.

 

Nu til dags er øreringe er mere populære end nogensinde. Du kan finde dem i alle tænkelige stilarter. Så uanset hvad din smag er, er der et par øreringe derude til dig! Øreringe har eksisteret i tusindvis af år, og de viser ingen tegn på at gå af mode lige foreløbig! Uanset om du foretrækker enkle ørestikker eller statement-lysekroner, så er der et par øreringe til dig. Du kan let finde nogen til netop din stil eller smag. Der findes både nogle til pæne kjoler og galle, men også afdæmpede øreringe til dagligdagen. Så start med at accessorisere og sæt et statement i dag! En god start kunne være et par flotte Sif Jakobs øreringe.