Dunjakken er tilbage!

Hvis du troede, at dunjakken blot var et gammelt levn fra 90’erne, så er det på tide at tro om. Dunjakken er nemlig et godt bud på praktisk mode, som har fået et flot comeback. Igen i år har alle de store brands nemlig kommet med deres bedste bud på, hvordan dunjakken skal se ud denne vinter. På trods af deres store forskellighed, så er der én ting, de alle har tilfælles: og det er selvfølgelig den karakteristiske puffede form, som gør dem så velegnet til det kolde vejr her i Skandinavien. For findes der noget bedre end at kunne putte sig ned i en stor, vamset jakke af dun, når vinteren for alvor kommer snigende?

 

Den dramatiske historie om dunjakkens oprindelse

 

Det er de færreste, der ved det, men faktisk har dunjakken en noget dramatisk oprindelse. Den er nemlig opfundet på baggrund af intet mindre end en amerikansk mands nærdødsoplevelse på en sø. Mandens navn er Eddie Bauer – han faldt i vandet i forbindelse med en ensom fisketur tilbage i januar 1934. Da han lå der midt på søen, underafkølet og tæt på at dø – iført intet andet end en tilfrosset uldfrakke – kom ideen til ham! Takket være en kærlig henkastet tanke på sin gamle onkel, der selv havde overlevet den bidende kulde under den japansk-russiske krig ved blandt andet at iføre sig et sæt undertøj lavet af gåsedun. Dette blev startskuddet for udviklingen af den dunjakke, vi alle kender og elsker i dag.

Kongen af dunjakken

 

I dag er der som sagt mange forskellige brands, som er kommet med deres unikke bud på, hvordan dunjakken skal se ud. Men er der ét brand, vi gerne vil fremhæve i den forbindelse, så er det Moncler – kongen af dunjakker! De har udviklet dunjakker lige siden deres oprindelse tilbage i 1952 og har i løbet af årene virkelig lagt sig i selen for at forfine deres teknikker – hvilket også har betydet, at de i dag er verdenskendt for deres helt sublime kvalitet. En rigtig Moncler jakke indeholder mindst 90% gåsedun og kun 10% småfjer, og det er netop dét, som adskiller dem fra mange andre konkurrenter på markedet. Den dunfordeling bidrager nemlig til en større fyldeeffekt, som sikrer en lettere, blødere og ikke mindst varmere jakke!