Indret hjemmet med farver


Den omskiftelige mode er ikke til at tage fejl af. Vi forbinder ofte trendfarver med modebranchen men farver har også en stor betydning for den måde vi indretter vores hjem på. Efter 80’erne og 90’ernes farveroulade, så vi at danskerne havde en stigende tendens til at indrette deres hjem med hvid, sort og grå. Som var man blevet mættet af farver. Denne udvikling har resulteret i et stort antal hjem med kliniske klinker, rene linjer og hvide vægge. De senere år har vi set modspillet på det minimalistiske og sterile udtryk og er begyndt at bruge farver i indretningen igen. Det blev moderne af male enkelte vægge i lyse og lette farver, men efterhånden er det blevet mere og mere normalt, at man maler hele rum i vilde eller tunge farver.

Indret stuen med grønne planter og farvede vægge

Tendenser i indretningen

Som modsvar på en hvid og minimalistisk indretning har vi de seneste år set en stor udvikling i organiske materialer. Vi indretter os med masser af grønne planter, som både bringer liv og god energi ind i vores hjem. Denne tendens fortsætter uden tvivl i 2020, hvor vi med garanti vil se flere planter og blomster, enten friske eller tørre i de danske hjem. Derudover har vi de seneste år set en stigende tendens i at skabe en hyggelig stemning i vores hjem.

Det er meget popolært at indrette sig med masser af farver i hjemmet

Modefarver til indretningen 2020

I dag siger kalenderen 2020 og vi løfter sløret for hvilke topmoderne farver vi bør omgive os med i år. Generelt er vi blevet mere modige i vores indretning, hvor vi nu i større stil byder farver, nye materialer og masser af liv ind i vores hjem. Pastelfarverne har vundet indtog i de danske hjem, og i år ser det ud til at vi bliver endnu mere modige i vores farvevalg.

Flere farvebrands, trendbureauer og farvestudier giver her deres bud på hvilke farver der kommer til at dominere billedet i år 2020.

De farver som farvestudio Coloro og trendbureauet WGSN spår, til at være årets mest dominerende farver inden for mode, er neo-mint, mellow yellow, cantaloupe, cassist og purist blue. Fælles for farverne er at de har et tvist af pastel, et futuristisk udtryk og på samme tid en forbindelse til naturens planteliv. Vi kommer til at se farverne dominere både modebilledet og interiørbranchen i stor stil. Du kan med fordel bruge farverne i hjemmet ved vaser, plaider, puder, billeder og meget mere.

Grønlige pastelfarver

En anden farve, som bliver nævnt af farvebrandet Dulux, som en af de mest toneangivende farver i 2020 er en nedtonet, duset grønlig pastelfarve, Tranquil Dawn. Denne tone kommer vi uden tvivl til at se meget i indretningen. Du kan implementere farven ved at købe en vægmaling i farven Tranquil Dawn og male en enkelt væg eller et helt rum i farven. 2019 var i stor stil præget af dusede grønne og mørkegrønne farver, og den trend er vi ikke helt klar til at slippe endnu. Ved denne farve får vi de grønne toner kombineret med pastel.

Den populære vægfarve Tranguil Dawn. Mal en enkel væg eller hele rummet i denne smukke nuance.

Danske Dyrup skiller sig lidt fra mængden har udnævnt en frisk blå tone, Chinese Porcelain, som årets farve. Vi har brugt blålige toner i stor stil i mange år i indretning, og med den blå er du i hvert fald sikker på at vælge en farve der holder.