Find din køkkentype

Find din køkkentype

Der findes et hav af forskellige køkkentyper, her kan blandt andet nævnes landkøkkenet, det skandinaviske køkken design og retro køkkenet. Landkøkkener er varme, hyggelige og rustikke. Disse rum blander klassiske træmøbler med hvidkalkede vægge og tæpper med et traditionelt mønster. De kan males i varme farver, der traditionelt forbindes med landlige ejendomme, f.eks. gul eller orange. Et engelsk landkøkken handler i høj grad om hyggelig mad og hjemlige dufte; tænk på varme juleblokke på en åben ild, krydrede tærter, der køler af på stativer, og æblekager, der bobler i ovnen, mens du laver din seneste portion syltetøj. Du kan få denne stil til at fungere for dig, uanset om du bor i byen eller på landet, men husk dog, at det kan blive ret upraktisk, hvis du ikke har masser af opbevaringsplads – hvis alt andet fejler, så prøv at installere reoler langs alle vægge.

 

Skandinaviske køkkendesigns er ofte praktiske, men også stilfulde, med glasbordplader til at vise dit service, mens du laver mad. Store flotte hvide køkkenskabe og store solide overskabe står i god kontrast til sorte overflader for at skabe en effekt, der både er praktisk og æstetisk tiltalende. Skandinaviske køkkener skal have slanke, rene linjer, for at denne stil virkelig fungerer, så det er vigtigt ikke at overfylde rummet, når du skaber et i dit eget hjem.

 

Køkkener i traditionel stil har store vinduer, der giver masser af naturligt lys indenfor med et farvestrålende ydre, der afspejler det varmere udseende indeni. Selv om de fleste har et stengulv, bliver fliser i mange forskellige designs stadig mere populære på grund af deres ridsefasthed og alsidighed, når det gælder farver. Modsat den traditionelle stil findes også retro-køkkener, som minder om 1950’erne. Tænk på skinnende metalapparater, som var mere populære dengang på grund af deres moderne udseende, fine pastelfarvede fliser og træskabe med håndtag, der giver dig masser af plads til service eller opbevaringsløsninger af plastik.

 

Det minimalistiske køkken handler om rene linjer og praktisk opbevaring, især med vægelementer, som kan tilpasses perfekt til dit rum. Nogle designs har blyantstynde døre, der giver et delikat udseende som fine møbler, mens andre har tunge træelementer, der giver en følelse af luksus og varme indeni. Den moderne stil handler om at tilføje de nyeste teknologiske gadgets for at gøre livet lettere for dig og funktion frem for form. Fra slanke mikrobølgeovne på bordpladerne til kaffemaskiner indbygget direkte i din køkkenvæg, alt er tilladt, så længe det ser stilfuldt ud og sparer på bordpladsen.