De perfekte sommerplanter til haven

Sommerplanter gør haven både super smuk og praktisk. At man i haven har smukker blomster som man kan kigge på, eller om man har lækre spiselige bær eller planter gør haven meget indbydende og mere brugbar. Har man en altan er der også gode muligheder for at have altankasser med blomster eller bær.

 

Jordbærplanter

Noget af de vi danskere forbinder mest med sommeren er jordbær. Jordbærplanter kan man følge i løbet af foråret og se at der begynder at komme nye blade. I takt med at vi kommer længere ind i maj/juni begynder der også at komme små blomster som senere bliver til lækre hjemmedyrkede jordbær. Det handler dog også om hvilke sorter man har plantet, da nogle giver bær senere end andre. Jordbærerne er elsket af danskerne både fordi de er smukke og fordi de smager godt. Børn elsker at gå og plukke jordbær i haven og spise dem direkte fra planterne. Det kan være en meget lærerig proces at inddrage dem når man planter planterne og indtil man kan høste bærerne. Jordbær er også meget brugte i sommersalater og desserter.

 

Farverige sommerblomster

Både blomster på frugttræer, blomstrende buske og smukke sommerblomster begynder at komme frem om sommeren.

 

Velkendte sommerblomster

Nogle af de mest velkendte sommer og forårsblomster som minder os danskere om, at vi går varmere tider i møde, er påskeliljer og tulipaner. Det er smukke og farverige blomster der viser sig omkring i naturen og i haverne. Det giver en helt anden smuk dynamik og sætte lidt mere farve på de ellers lidt kedelige brune farver vi kender fra vinteren. Påskeliljer og tulipaner og også løg som man planter og venter på i spænding at de skal begynde at spirer op fra jorden. Her følger man dem hel fra man lægger dem i jorden og til de visner igen.

 

Buske

De er også mange farverige buske som begynder at give blomster hen på foråret, og dette vækker også megen glæde. Blomsterne på buskene kommer frem når varmen kommer og ellers vil buskene, i modsætning til tulipaner og påskeliljer, være aktive gennem hele året – dog uden blomster og blade. Det kan være buske som rhododendron der begynder at blomstre smukt.

 

Krydderurter

Der findes et hav af forskellige krydderurter og nogle er lettere at passe end andre. Der er mange muligheder hvis man ønsker at dyrke sine egne krydderurter. Man kan både have dem i et bed i haven, i små krukker på terrassen, i krukker eller altankasser på sin altan eller man kan have dem indenfor. Det handler blot om at finde ud af hvilke typer man ønsker og derefter finde ud af hvilken måde man dyrker dem bedst ud fra ens egne muligheder.